کارشناسی ارشد مدیریت نوآوری و فناوری

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش مدیریت نوآوری و فناوری

هدف از کارشناسی ارشد مدیریت نوآوری و فناوری، آشنایی دانش‌آموختگان با آخرین دستاوردهای فناوری در زمینه صنعت و استفاده از آن‌ها در فرآیندهای تولید به منظور توسعه بیشتر محصولات جدید می‌باشد.

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش مدیریت نوآوری و فناوری

کارشناسی ارشد مدیریت نوآوری و فناوری، شامل مجموعه فعالیت‌هایی است که منجر به تجاری‌سازی محصولات با بهره‌مندی از جدیدترین فناوری‌ها و نوآوری‌ها در سطح بنگاه می‌شود. در این گرایش به دانشجویان یک فهم عمیق و جامع از تفاوت‌های مابین مدیریت نوآوری و فناوری با روش‌های سنتی معمولی ارائه خواهد شد.

هدف از این رشته آشنایی دانش‌آموختگان با آخرین دستاوردهای فناوری در زمینه صنعت و استفاده از آن‌ها در فرایندهای تولید به منظور توسعه بیشتر محصولات جدید می‌باشد. در این گرایش دانشجویان شناخت مناسبی از مسائل مرتبط با مدیریت نوآوری و فناوری از قبیل مدیریت نوآوری و خلاقیت، مدیریت فناوری، توسعه محصولات جدید و مباحثی از این قبیل پیدا خواهند کرد.

آنچه موجب جذابیت این گرایش از مجموعه مهندسی صنایع شده است، دروس بسیار کاربردی و استفاده از دانش مهندسی صنایع آموخته شده در مقطع کارشناسی می‌باشد. به عنوان مثال شاید تمامی دانشجویان گرایش مدیریت نوآوری و فناوری بر این موضوع که درس توسعه محصولات و فرایندهای جدید یکی از جذاب‌ترین دروس این گرایش است اتفاق نظر دارند. براستی دلیل این جذابیت چیست؟

معرفی درس توسعه محصولات و فرایند های جديد

هدف از درس:

  • آشنايي و كاربرد عملي مجموعه‌اي از تكنيك‌ها و ابزارهاي موجود در توسعه محصولات جديد
  • آگاهي از نقش چند وظيفه اي بودن در توسعه‌ي محصول جديد (مهارت‌هاي بازاريابي-  تحلیل اقتصادی- استفاده از تكنيك‌هاي خلاقيت و ايده‌پردازي - طراحي - توليد، ساخت با استفاده از پرینتر 3 بعدی (در صورت نیاز)، گسترش کارکرد کیفیت (QFD)، کنترل پروژه و ... )
  • بهبود مهارت‌هاي كار تيمي، فرايند تصميم‌گيري گروهی و همكاري درجهت رسيدن به هدف مشترك
  • قابلیت استفاده از مهارت‌های مدیریتی در یک کار گروهی
  • استفاده از تجهيزات با تكنولوژي پيشرفته به‌منظور توليد نمونه‌اي از محصول جديد

شاید به جرات بتوان گفت که یکی از دروسی که شما به شدت کار تیمی را تجربه خواهید کرد، این درس می‌باشد. و در پایان آنچه مورد تحویل خواهد بود یک نمونه اولیه از محصول جدید خواهد بود.

موارد قابل تحويل در پروژه نهايي این درس عبارت است از:

شناسايي نيازهاي مشتري- تحليل بازار- ماموريت نامه - ايده پردازي - انتخاب ايده - خانه كيفيت - طراحي تفضیلی- نمونه‌سازي - شناسنامه ويژگي‌هاي محصول - در قالب گزارش پروژه و محصول طراحي شده كه با پرینتر 3 بعدی یا هر طریق دیگرساخته خواهد شد.

برنامه درسی کارشناسی ارشد مدیریت نوآوری و فناوری و تعداد واحدها

تعداد کل واحدها:  32 واحد
دروس اجباری:  12 واحد
دروس اختیاری:  12 واحد
پایان نامه و سمینار:  8 واحد

 

دروس جبرانی

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

تحقیق در عملیات ۱

1

3

کنترل پروژه

2

 

دروس اصلی

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

مدیریت فناوری

1

3

مدیریت نوآوری

2

3

توسعه محصولات و فرایندهای جدید

3

 

دروس اختیاری

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

استراتژی توليد و خدمات

1

3

مديريت فرآيندهای کسب و کار

2

3

برنامه‌ريزی استراتژيک

3

3

مديريت تحقيق و توسعه

4

3

‌آينده‌پژوهي

5

3

اقتصاد دانش‌بنيان

6

3

سياست‌گذاری علم و فناوری

7

3

توسعه پايدار

8

3

فناوری و جامعه

9

 

بازار کار کارشناسی ارشد مدیریت نوآوری و فناوری 

بازار کار گرایش مدیریت نوآوری و فناوری در مراکزی که موضوعات خلاقیت و ایده ­پردازی در آن ها به صورت تخصصی، زمینه اصلی شغلی است (مانند مراکز رشد و پارک­ های علم و فناوری) می باشد. همچنین در تمامی مشاغل مرتبط با توسعه محصولات جدید، این گرایش بسیار مطلوب می­ باشد. البته شایان ذکر است که متقاضیان این گرایش می ­توانند در تمامی سازمان­ هایی که در حوزه مدیریت فناوری از موضوعات مختلفی مانند اکتساب، ارزیابی ... در حوزه فناوری ­های مختلف فعالیت دارند، مشغول به کار شوند.

نظر خود را بنویسید