کارشناسی ارشد زبان انگلیسی گرایش زبان و ادبیات انگلیسی

در کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی، دروسی در رابطه با تاریخ ادبیات، نقد ادبی و فنون و صناعات ادبی ارائه می شود.

کارشناسی ارشد زبان انگلیسی گرایش زبان و ادبیات انگلیسی

کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی یکی از سه گرایش مجموعه زبان انگلیسی است که در کنار دو گرایش دیگر، یعنی آموزش زبان انگلیسی و مترجمی زبان انگلیسی، داوطلبان بسیاری را به خود جلب کرده است. در این رشته دروسی در رابطه با تاریخ ادبیات، نقد ادبی و فنون و صناعات ادبی ارائه می شود. معمولا کسانی در این رشته شرکت می کنند که به یکی از حوزه های ادبی علاقه مند باشند و از آن جا که ادبیات همیشه طرفداران خودش را داشته و دارد رشته ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد نیز داوطلبین مخصوص به خودش را داراست. کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی از نظر بازار کار، خصوصا بازار کار آکادمیک، یکی از پر فرصت ترین گرایش‌های زبان انگلیسی به شمار می‌آید. فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی هم چنین می‌توانند در بسیاری از مشاغلی که توسط فارغ التحصیلان دیگر گرایش‌های زبان انگلیسی انجام می‌شود هم عملکرد درخشانی داشته باشند.

در مقایسه با دیگر گرایش‌های مجموعه (آموزش و مترجمی) باید گفت در گرایش ادبیات انگلیسی بیشتر به وجوه ادبی زبان انگلیسی پرداخته می شود. در حالی که در دو گرایش دیگر به دروسی چون روش تدریس، آزمون سازی، واژه شناسی، زبانشناسی و مهارت‌های ترجمه پرداخته می‌شود در رشته ادبیات انگلیسی آثار نویسندگان مطرح انگلیسی زبان مورد بررسی قرار می‌گیرد. قرون و اعصار به همراه آثار مطرح نویسندگان در سیری تاریخی در درس تاریخ ادبیات و آثار ادبی به بررسی گذاشته می‌شوند. بسیاری از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی این بخش از دروس مقطع کارشناسی ارشد را بسیار جذاب می‌دانند. در بخشی دیگر از این رشته به نقد ادبی، خصوصا نقد قرن بیستم و گرایشات مختلف آن پرداخته می‌شود. درس نقد ادبی در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی خود از دو بخش تشکیل شده است که در بخش اول رویکرد‌های نقد و در بخش دوم نقد عملی تدریس می‌شود. رویکرد‌های نقدی که معمولا مورد بررسی قرار می‌گیرند از نقد فرمالیستی روسی آغاز و به نقد‌های متاخر مثل نقد پسا استعماری یا نقد ساختارشکنانه ختم می‌شود. این بخش از رشته بسیار به روز و از حیث ماهیت بین رشته ای محسوب می‌شود. لذا دانشجویان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی باید از سایر حوزه‌های علوم انسانی و هنر، مثل فلسفه، روانشناسی، جامعه شناسی، موسیقی، نقاشی و غیره اطلاعات جامعی داشته باشند تا بتوانند تحلیل‌های قوی و مستدل از آثار ادبی ارائه دهند.

 

برنامه درسی و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی

دروس اجباری: 28 واحد

دروس اختیاری: 6 واحد

پایان نامه:  4 واحد

 

دروس پایه

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

2

مبانی زبان شناسی

1

2

روش تحقیق

2

2

مقاله نویسی

3

2

ارزشیابی

4

2

نفد و بررسی ادبیات فارسی

5

2

شناخت ادبیات

6

 

دروس اجباری

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

2

داستان کوتاه

1

2

داستان بلند

2

2

نمایشنامه معاصر انگلیسی

3

2

شعر معاصر انگلیسی

4

2

ادبیات قرن17 و18

5

4

شعر دوره رمانتیک

6

 

دروس اختیاری

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

2

سمینار

1

2

کارگاه ترجمه آموزش زبان و ادبیات انگلیسی

2

2

آثار کلاسیک

3

2

زبان و ادبیات دوره میانه

4

3

دوره تجدید حیات ادبی

5

2

ادیبات آمریکا

6

2

ادبیات اروپا

7

2

بررسی آثار نمایشنامه نویسان بزرگ جهان

8

2

شعرای بزرگ جهان

9

2

ادبیات ایران و اسلام بزبان انگلیسی

10

2

ادبیات از دیدگاه زبان شناسی

11

2

تجزیه و تحلیل گفتار

12

 

بازار کار کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی

بازار کار عمومی مجموعه زبان شامل تدریس، ترجمه و ... مخصوص این گرایش نیز هست. تفاوت مهارتی بین گرایشها بیشتر مطرحه. مثلا بچه های گرایش ادبیات از نظر دانش زبان، قویتر از سایر گرایشها هستند ولی ممکنه در زمینه تدریس چندان مهارت نداشته باشند. در زمینه ترجمه هم نسبت به فارغ التحصیلان مترجمی ممکنه ضعیفتر باشند. اما در مجموع، مهارت زبان در هر سه گرایش اهمیت داره و فرقی بین گرایشهای مختلف وجود نداره. شاید دلیل جذابیت بیشتر آموزش زبان نسبت به ادبیات و مترجمی اینه که می تونند مجوز تاسیس موسسه رو داشته باشند.

نظر خود را بنویسید