کارشناسی ارشد پلیمر

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش پلیمر

کارشناسی ارشد پلیمر از بین گرایشهای جدید مهندسی شیمی، پرطرفدارترین قلمداد می شود.

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش پلیمر

دانش تبدیل پلیمرهای خام (PVC,PP,PE) به پلیمرهای صنعتی (لاستیک، چسب، رنگ و ...). شیمی فیزیك پلیمرها، رئولوژی پلیمرها، خواص مكانیكی و شكل‌دهی مواد پلیمری و همچنین مكانیك كامپوزیت‌ها به صورت تخصصی در گرایش پلیمر تدریس می‌گردند. دانشجویان‌ این‌ گرایش‌ نهایتاً در یکی‌ از زمینه‌های‌ پلیمر مثل‌ فرایند شکل‌دهی‌ پلیمر یا طراحی‌ واحدهای‌ صنعتی‌ تولید پلیمر تبحر پیدا می‌کنند. جذابیت این گرایش برای داوطلبان در این است که وارد صنایع پتروشیمی می شوند. در واقع گرایش پلیمر از بین گرایشهای جدید مهندسی شیمی پرطرفدارترین قلمداد می شود. این گرایش در مجموعه مهندسی شیمی یک مشکل بزرگ دارد و آن این است که یک رشته دیگر با عنوان دقیق مهندسی پلیمر نیز وجود دارد که در تداخل با این گرایش از مهندسی شیمی دارد. در واقع کسانی که به پلیمر علاقه دارند ترجیح می دهند مستقیما مهندسی پلیمر را بخوانند تا مهندسی شیمی با گرایش پلیمر. جذابیت این گرایش برای طرفداران آن در حوزه های بسیار گسترده و متنوع بازار کار، ثبت اختراع و صنایع پتروشیمی می باشد. در کل عصر جدید را عصر پلیمر می نامند. جانشینی پلیمرهای مهندسی به جای مواد سنتی مثل فولاد و غیره و وابستگی بیش از حد صنایع مختلف به بسته بندی و استفاده از قطعات مقاوم پلیمری به خاطر سبکی و استحکام آنها به خصوص صنایع خودروسازی، جا برای این گرایش را هر روز بیشتر و بیشتر می کند. زمینه های تحقیقاتی بسیار فراوان و از طرفی روی بورس بودن این گرایش، طرفداران آن را روز به روز بیشتر می کند.

 

برنامه درسی و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد پلیمر

 

تعداد کلی واحدها

 

ردیف

نوع واحد

تعداد واحد

1

دروس اجباری

12

2

دروس اختیاری

12

3

سمینار و روش تحقیق

2

4

پایان نامه

6

 

دروس تخصصی الزامی

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

ترمودینامیک پیشرفته

1

3

طرح راکتور پیشرفته

2

3

* ریاضیات مهندسی پیشرفته

3

3

* محاسبات عددی پیشرفته

4

3

** مکانیک سیالات پیشرفته

5

3

** انتقال حرارت پیشرفته

6

3

** انتقال جرم پیشرفته

7

 

* درس ریاضی بنا به تشخیص گروه آموزشی اخذ می شود.

** از این  درس، بنا به تشخیص گروه حداقل یک درس انتخاب می شود و یک یا دو درس باقیمانده به عنوان دروس اختیاری در گرایش های متفاوت اخذ می شود.

 

دروس اختیاری گرایش پلیمر

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

شیمی فیزیک پیشرفته پلیمرها

1

3

رئولوژی پیشرفته پلیمرها

2

3

خواص مهندسی پلیمرها

3

3

مهندسی فرایند های پلیمریزاسیون

4

3

ساختار و خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها

5

3

فرآیند های شکل دهی پلیمرها

6

3

طراحی و تکنولوژی قطعات لاستیکی

7

3

پلاستیک های تقویت شده با الیاف (کامپوزیت)

8

3

پدیده های انتقال در سامانه های پلیمری

9

3

هویت شناسی پیشرفته پلیمرها

10

 

بازار کار کارشناسی ارشد پلیمر

از کارگاههای کوچک تولید پلیمرهای ساده مانند پلی استایرن، پلی اتیلن، پلی پروپیلن و ... تا صنایع پتروشیمی که کار فرآوری مواد پلیمری، گرانول سازی و پلیمریزه کردن را انجام می دهند در حوزه بازار کار این گرایش قرار دارد. وظایفی همچون مدیریت تولید، مدیر کنترل کیفیت، بخش تحقیق و توسعه . سایر بخشهای درگیر با تولید و بهینه سازی فرآیندهای پلیمری به مهندسان شیمی با این گرایش سپرده می شود. زمانی استخدام این گرایش رو به افزایش بود. با رکود تولید و کاهش کارگاههای کوچک و متوسط به دلیل گران شدن مواد اولیه و عدم رقایت با وارد کننده گان باعث کاهش بازار کا راین گرایش جذاب شد. در حال حاضر همچون بسیاری از گرایشهای مهندسی شیمی، این گرایش نیز دچار نوعی سردرگمی در بازار کار شده است. از این بخش ماجرا که بگذریم در کنار طراحی فرآیند می تواند یکی از بهترین گرایشهای مهندسی شیمی به حساب اید اگرچه داوطلبان زیاد به این گرایش تمایل ندارند و آنهایی که تمایل دارند به سمت خود مهندسی پلیمر می روند نه مهندسی شیمی گرایش پلیمر.

نظر خود را بنویسید