انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98، با تغییرات بسیاری در این دو سال همراه بوده است. در اینجا یک راهنمای جامع برای انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد برای سال 98 آماده کرده ایم.

انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98، قطعا با نظم و انسجام بیشتری انجام خواهد گرفت. قبل از این که به شما آموزش دهیم که انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد به چه شکلی انجام می شود و چه شرایطی دارد، بهتر است قدری درباره انتخاب رشته ارشد آزاد سال گذشته به شما اطلاعات بدهیم تا با دید کاملی بدانید که در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98، چه باید بکنید.

 

تغییرات انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

  1. در سال 96 برای اولین بار آزمون کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری و آزاد ادغام شد. در ابتدا انتخاب رشته ارشد سراسری انجام شد و سپس انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شروع شد. بین انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری و آزاد دقیقاً یک هفته فاصله افتاد. داوطلبان یک هفته بعد از انتخاب رشته ارشد خود در سازمان سنجش، و بعد از انتشار دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد در مقطع ارشد، 100 انتخاب نیز برای دانشگاه آزاد داشتند.
  2. با انتشار دفترچه اولیه انتخاب رشته دانشگاه آزاد در سال 96، جنجال انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد شروع شد. وزارت علوم، بیش از نیمی از کد رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را حذف کرد و اعلام کرد که دانشگاه آزاد، صلاحیت پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در این کد رشته ها را ندارد زیرا هیئت علمی آنها قوی نیست. کار به جایی کشید که دکتر ولایتی در یک نطق تلویزیونی، تصمیم وزارت علوم در این باره را به چالش کشید و اعلام نمود که تمامی کد رشته های کارشناسی ارشد را به دفترچه بازخواهد گرداند و البته که چنین اتفاقی نیز افتاد. دفترچه دوم انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد سال 96، حاوی همه کد رشته ها به اضافه یک سری کد رشته جدید منتشر شد و عملا کار انتخاب رشته دانشگاه آزاد آغاز شد. می توانید دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98 را از طریق لینک زیر دانلود کنید.

 

دانلود دفترچه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

 

  1. نکته جالب درباره انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 96 این بود که یک سری گرایش ها فقط در دانشگاه آزاد ارائه می شود و در دانشگاه دولتی اصلا پذیرش ندارد.
  2. اما عمق فاجعه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در اینجا بود که تکمیل های ظرفیت های پی در پی آن باعث شد که تغییراتی را در تکمیل ظرفیت امسال برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اعمال کنند. داستان از اینجا شروع شد که در شهریور ماه نتایج انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد اعلام شد و هر داوطلب به تناسب رتبه و اولویت بندی خود در دو دانشگاه قبول شد. یکی در انتخاب رشته کارشناسی ارشد سازمان سنجش و دیگری در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد. طبیعتاً رتبه های خوبی که انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را نیز انجام داده بودند، دانشگاه سراسری را برای ثبت نام کارشناسی ارشد انتخاب می کنند و همین باعث شد که ظرفیتهای بسیار زیادی از دانشگاه آزاد خالی بماند. این امر باعث شد تا در مرحله تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، بسیاری از همان کد رشته های قبلی تکرار شوند. موضوع جنجالی بر سر تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در مرحله اول نبود؛ جنجال وقتی درست شد که دانشگاه آزاد سه مرحله تکمیل ظرفیت انجام داد و عملاً تا بهمن ماه سال 96 دائما اعلام تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد کرد. کاری که باعث شد تا امسال وزارت علوم و سازمان سنجش اعلام کنند که دیگر تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد فقط باید در یک مرحله انجام و فیصله یابد.
  3. به عنوان آخرین نکته خالی از لطف نیست که اعلام کنیم، شاید کسی پشت درب دانشگاه آزاد در سال گذشته نماند.

انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98

با توجه به نکاتی که در بالا به آنها اشاره شد می توان نتایج زیر را درباره انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد سال 98 گرفت:

  1. انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد بعد از اتمام انتخاب رشته سراسری خواهد بود و احتمالا تا اوایل هفته بعد دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد منتشر شود.
  2. احتمالا دفترچه اولیه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد مشکلات سال گذشته را نداشته باشد، زیرا وزارت علوم و دانشگاه آزاد جنگ و دعواهای خود را در سال گذشته انجام داده اند.
  3. احتمالاً فقط یک مرحله تکمیل ظرفیت برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد داشته باشیم.
  4. امسال آخرین رتبه مجاز در سهمیه های غیر روزانه و دانشگاه آزاد در بسیاری از رشته ها نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است. مثلا سال گذشته در کارشناسی ارشد حقوق، تا رتبه نزدیک به 80000 مجاز به انتخاب رشته دانشگاه آزاد بودند در حالی که امسال این عدد به 59000 رسیده است. خود این امر دلالت بر این می کند که وزارت علوم و سازمان سنجش نمی خواهند داستانهای سال گذشته تکرار شود.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

حالا که نکات مهم را متوجه شدید به بحث راهنمای انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد در سال 98 می پردازیم. اولین بحث این است که در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد باید موارد زیر را به دقت بدانید. فهرستی را برای آنها آماده کرده ام. می توانید براساس این فهرست از خواندن این راهنمای جامع و کامل انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد بیشترین استفاده را ببرید.

تحلیل کارنامه کارشناسی ارشد سازمان سنجش برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

شهریه های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و مقایسه با شهریه دانشگاه های سراسری، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خود گردان و غیره

انواع دانشگاه های آزاد در مقطع کارشناسی ارشد

شرایط انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

شانس قبولی انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

اولویت بندی انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

شرایط پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد (استعدادهای درخشان)

سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

سهمیه بسیج فعال در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

تکمیل ظرفیت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

تحلیل کارنامه کارشناسی ارشد برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد 98

در کارنامه کارشناسی ارشد سازمان سنجش رتبه در سهمیه در دوره های غیر روزانه و دانشگاه آزاد، تعیین کننده قبولی و شانس قبولی شما خواهد بود. نکته دیگر این است که شناسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد که در پایین کارنامه درج شده است، در واقع هویت شما برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می باشد. توجه داشته باشید که در کد ضریبهای مختلف، شما رتبه های مختلفی خواهید داشت و بنابراین در هر کد ضریب شانس قبولی شما متناسب با رتبه تان متفاوت خواهد بود.

شهریه های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و مقایسه با شهریه دانشگاه های سراسری، غیرانتفاعی، پیام نور، پردیس خود گردان و غیره

شهریه دوره های دانشگاه آزاد در کارشناسی ارشد برای یک ترم به شرح زیر است:

شهریه گروههای علوم انسانی: در یک ترم عادی با واحدهای نظری بین 2،700،000 تومان تا 3،200،000 تومان و برای یک ترم با پایان نامه 3،700،000 تومان تا 4،200،000 تومان.

شهریه گروههای علوم پایه و فنی و مهندسی: در یک ترم عادی با واحدهای نظری و عملی بین 2،900،000 تومان تا 3،500،000 تومان و برای یک ترم با پایان نامه بین 5،000،000 تومان  تا 6،000،000 تومان.

در مقایسه با دانشگاههای سراسری می توان چنین دسته بندی را برای شهریه های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ارائه کرد.

در مقایسه با کارشناسی ارشد دوره های نوبت دوم دانشگاههای سراسری، دوره های دانشگاه آزاد هم قیمت دوره های نوبت دوم دانشگاههای درجه دوم تهران می باشد مانند خواجه نصیر و تربیت مدرس. دوره های نوبت دوم دانشگاه بهشتی، تهران و امیرکبیر از شهریه آزاد بیشتر است. نوبت دوم شهرستانها یا هم تراز شهریه دانشگاه های آزاد در ارشد می باشد و یا کمتر از آن است.

در مقایسه با شهریه دانشگاه های غیرانتفاعی، شهریه آزاد مقداری بیشتر است.

در مقایسه با شهریه دانشگاه های پیام نور، شهریه دانشگاه آزاد در دوره ارشد بسیار بیشتر است.

در مقایسه با شهریه دوره های مجازی دولتی، شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد قدری کمتر می باشد.

در مقایسه با شهریه پردیس های خودگردان، شهریه کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد کمتر می باشد.

واحدهای بین الملل دانشگاه های آزاد

این واحدها، واحدهای وابسته به دانشگاه های آزاد اصلی می باشد که بعضی از دانشگاه های آزاد داری چنین واحدهایی می باشند. در واقع واحد بین الملل دانشگاه آزاد معادل همان پردیس خودگردان دانشگاه های دولتی می باشد. شهریه آنها نیز حداقل دو برابر شهریه دانشگاه های آزاد عادی می باشد.

 

نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98، شما 100 انتخاب خواهید داشت که با ورود به سایت آزمون دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org با وارد کردن کدملی و شناسه انتخاب رشته دانشگاه آزاد خود می توانید وارد سیستم شوید و 100 انتخاب را گلچین کرده و اولویت بندی نمایید. توجه داشته باشید که اولویت بندی در انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد مشابه با اولویت بندی در انتخاب رشته سازمان سنجش می باشد. یعنی بالاتر گذاشتن یک انتخاب، باعث افزایش شانس قبولی شما نمی شود و از طرفی پایین گذاشتن یک انتخاب شانس قبولی شما را کاهش نمی دهد. در واقع مهم ترین بخش اولویت بندی در اینجاست که شما اگر یک انتخاب خوب را بعد از یک انتخاب بد بگذارید، ممکن است آن انتخاب خوب را از دست بدهید، چرا که هر جایی از انتخاب رشته که قبول شوید دیگر بقیه انتخابهای شما چک نمی شود. مثلا فرض کنید، کسی با رتبه 3000، شانس قبولی در دانشگاههای آزاد تهران مرکز، تهران جنوب، تهران شمال و رودهن را داشته باشد. اگر او به عنوان مثال دانشگاه رودهن را بالاتر از تهران مرکز بگذارد به امید این که شانس قبولی خود را افزاش دهد، اشتباه محض کرده است، چرا که او هم در تهران مرکز قبول می شود و هم در رودهن ولی چون رودهن را در انتخاب بالاتری نسبت به تهران مرکز در فرم انتخاب رشته دانشگاه آزاد خود چیده است عملاً شانس او در تهران مرکزT سوخت می شود چرا که اصلا آن انتخاب دیگر چک نخواهد شد. به همین دلیل شما باید براساس علاقه مندی انتخاب رشته کنید و همیشه انتخاب های خیلی خوب و با کیفیت را حتی اگر شانس قبولی در آنها نداشته باشید را بالاتر بگذارید.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

شانس قبولی انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

برای ارزیابی شانس قبولی در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، شما باید سه دسته از اطلاعات مهم را داشته باشید.

  1. آخرین رتبه های قبولی در دانشگاههای آزاد مختلف و در گرایشهای مختلف
  2. آخرین رتبه های قبولی در دانشگاههای سراسری مختلف در گرایشهای مختلف
  3. محبوبیت دانشگاههای آزاد در مقایسه با غیر انتفاعی، پردیس خودگردان، دوره های مجازی، پیام نور و نوبت دوم (شبانه)

اصولا می توان دانشگاههای آزاد را به چند دسته تقسیم بندی کرد:

1- دانشگاههای آزاد مرکز استان

2- دانشگاههای آزاد شهرستان های یک استان با قدمت و اعتبار بالا

3- دانشگاه آزاد شهرستانهای یک استان با قدمت و اعتبار پایین

برای این که بتوانیم منظور خود را به درستی برسانیم بگذارید مثالی بزنیم.

مثلا دانشگاههای آزاد تهران را برای انتخاب رشته ارشد رشته ای مانند عمران بیایید بررسی کنیم:

دانشگاههای آزاد تهران را براساس کیفیت، اعتبار و قدمت آنها در زیر دسته بندی کرده ایم.

 

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران

دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی شهرری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد رباط کریم

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد صباشهر

 

اگر بخواهیم خیلی راحت بگوییم، دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران و یا تهران مرکز را می توان با دانشگاه غیرانتفاعی خاتم و یا علم و فرهنگ مقایسه کرد و می توان گفت اگر مثلا برای گرایش سازه غیرانتفاعی خاتم و یا علم و فرهنگ به رتبه ای در حدود 3000 تا 4000 نیاز دارند بنابراین علوم تحقیقات هم به چنین رتبه ای نیاز دارد. هر قدر که در جدول پایین تر میاییم رتبه ها افزایش می یابد. در واقع در رده های پایین جدول شانس قبولی احتمالا در گرایشهای کم طرفدار عمران تا حدود رتبه های 20،000 تا 30،000 افزایش خواهد یافت.

چنین مقایسه ای را برای سایر استانها نیز می توان داشت.

البته ما برای ارزیابی شانس قبولی شما در انتخاب رشته دانشگاه آزاد 98 براساس رتبه، یک نرم افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد بسیار دقیق و حرفه ای را برای دانشگاه آزاد 98 آماده کرده ایم که با توجه به تحلیل بسیاری از کارنامه های نهایی قبولی های دانشگاه آزاد در انتخاب رشته های سال گذشته، عملا با دقت بسیار بالایی، در تمامی کد رشته های دانشگاه آزاد شانس قبولی شما در 4 سطح منطقی (قبولی صد در صد)، پر احتمال (شانس قبولی بالای 80 درصد)، خوشبینانه (شانس قبولی تا 50 درصد) و کم احتمال (شانس قبولی بسیار کم  یا حتی محال) به شما داده می شود.

فقط در نظر داشته باشید که در سال گذشته سه مرحله تکمیل ظرفیت انتخاب رشته دانشگاه آزاد در کارشناسی ارشد داشتیم که تحلیل داده ها را بسیار پیچیده تر می کند و عملا با در نظر گرفتن یک مرحله تکمیل ظرفیت در امسال، داده ها از نظر آماری بارها و بارها تحلیل شده است تا دقیق ترین و بهترین خروجی ممکنه در نرم افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را به شما ارائه کنیم.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

اولویت بندی انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

یکی از مهم ترین بخشهای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، چیدمان یا همان اولویت بندی انتخاب ها می باشد. در اولویت بندی فقط و فقط به نکات زیر توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین انتخاب رشته ممکنه را برای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد داشته باشید:

  1. همه چیز را براساس علاقه بچینید.
  2. کیفیت دانشگاه، هیئت علمی دانشگاه، امکان ادامه تحصیل در آن دانشگاه و اعتبار آن دانشگاه را بسنجید و بهترین ها را حتی اگر شانس قبولی ندارید در بالاترین اولویت ها قرار دهید.
  3. در بین گرایش ها، گرایشهایی را بالاتر بگذارید که از نظر خواسته شما، بهترین گرایش باشد. مثلا در عمران، گرایش مدیریت ساخت، گرایش بسیار محبوبی است ولی مشخص نیست که این گرایش با شرایط شخص شما مطابق باشد. ممکن است هدف شما از کارشناسی ارشد عمران این باشد که ادامه تحصیل راحت تری را برای دکترا داشته باشید و در این حالت شرایط بهترین گرایش برای شما فرق می کند. سعی نکنید فقط و فقط از یک جنبه به گرایشها نگاه کنید.
  4. انتخابهای بسیار عالی با کمترین شانس قبولی را در بالاترین اولویت بگذارید، البته بین این انتخاب ها نیز علاقه خودتان را در نظر داشته باشید. سپس انتخابهای بسیار خوبی که 50 درصد در آنها شانس دارید را قرار دهید. در اولویت های بعدی، انتخابهایی که در سال گذشته با رتبه مشابه شما در آنها قبول شده اند را قرار دهید و در نهایت انتخابهای سوپاپ اطمینان را بچینید یعنی انتخابهایی که در سال گذشته با رتبه خیلی بدتر از شما در آنها قبول شده اند.

اگر قوانین بالا را رعایت کنید هیچوقت از انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خود پشیمان نخواهید شد.

البته اجرای قوانین بالا مستلزم داشتن اطلاعات بسیار قوی و خوبی در باره دانشگاههای آزاد، رتبه های قبولی، کیفیت گرایش و بازار کار می باشد. ما در نرم افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خود به کمک هوش مصنوعی و وارد کردن دانش بیش از صد ها مشاور انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد حتی کار اولویت بندی را نیز برای شما انجام می دهیم. کاری که با کمترین هزینه و البته با بیشترین دقت به صورت انحصاری فقط در نرم افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد موسسه 3گام انجام می شود و تنها نرم افزار موجود در این حوزه برای انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد 98 می باشد.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

شرایط پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد (استعدادهای درخشان)

دانشگاه آزاد یک امکان ویژه برای دانشجویان ممتاز خود قرار داده است تا بدون آزمون وارد دوره های ارشد شوند. این ادامه تحصیل بدون آزمون در مقطع کارشناسی ارشد شرایط خاص خودش را دارد که در زیر به آنها می پردازیم.

  1. این پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاههای آزاد فقط و فقط مختص فارغ التحصیلان ممتاز خود دانشگاه آزاد می باشد. بنابراین سایر افرادی که در سایر دانشگاهها به غیر از دانشگاه آزاد تحصیل کرده اند و ممتاز هستند، حق ارسال درخواست و پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد را ندارند.
  2. حتما باید برای رشته ای تقاضا دهند که مشابه رشته کارشناسی آنها باشد. به عنوان مثال اگر فارغ التحصیل ممتاز دانشگاه آزاد در رشته مدیریت دولتی می باشد، فقط می تواند برای ارشد مدیریت دولتی بدون آزمون دانشگاه آزاد اقدام نماید.
  3. اولویت پذیرش بدون آزمون فارغ التحصیلان ممتاز در همان دانشگاهی است که لیسانس را در آن گرفته اند و در صورتی که دانشگاه لیسانس آنها، ارشد رشته لیسانس آنها را نداشته باشد، به سایر دانشگاهها ارجاع داده می شوند البته به شرطی که داوطلب پذیرش بدون آزمون برای آن دانشگاهها درخواست ارسال کند و آنها را در فرم مربوطه پر کند. این فرم حاوی 100 عدد انتخاب است که به ترتیب اولویت بندی شما و با توجه به معدل و دانشگاه محل لیسانس شما مورد بررسی قرار می گیرد. پس در نظر داشته باشید که بیشترین شانس را برای دانشگاه لیسانس خود خواهید داشت.
  4. اگر یک دانشگاه به عنوان دانشگاه قبولی فارغ التحصیل ممتاز توسط دانشگاه آزاد اعلام شود داوطلب باید در آن انتخاب ثبت نام کند در غیر این صورت اگر ثبت نام نکند قبولی او لغو خواهد شد.
  5. هیچ حق انتقالی برای این دسته از پذیرش های بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد وجود نخواهد داشت.
  6. دانشگاه آزاد به کسی فارغ التحصیل ممتاز می گوید که شرایط زیر را داشته باشد:
  • داشتن بالاترین معدل در بین هم دوره ای های خود
  • ملاک دانشگاه آزاد، معدل کل دانشجویان دوره کارشناسی تا پایان تیرماه فارغ التحصیلی دانشجو می باشد.
  • ورود دانشجو به دوره لیسانس باید از طریق کنکور سراسری بوده باشد و همچنین دوره کارشناسی پیوسته خود را در 4 سال و دوره کارشناسی ناپیوسته خود را در 2 سال سپری کرده باشد. یعنی اگر تحصیل شما بیش از این مقدار طول کشیده باشد و حتی بالاترین معدل کل دوره را داشته باشید ولی در 4 سال فارغ التحصیل نشده باشید حائز شرایط فارغ التحصیلی ممتاز و استفاده از پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نخواهید بود. فقط در صورتی این سنوات بیشتر می شود که براساس مصوبات وزارت علوم، برای رشته بیش از 8 ترم تحصیلی در نظر گرفته باشد.
  • به هیچ عنوان در هیچ ترمی مشروط نشده باشد و دروس معادل سازی نداشته باشد.
  • اگر شرایط فارغ التحصیلی ممتاز بین چند نفر مساوی باشد کسی به عنوان فارغ التحصیل ممتاز انتخاب می شود که طول دوره تحصیلی کوتاهتری داشته باشد. مثلا اگر 5 نفر باشند که معدل کل آنها همگی 19 باشد، از بین این افراد کسی که به جای 8 ترم در 7 ترم درس خود را تمام کرده است از بین آن پنج نفر انتخاب می شود.
  • یکی از مبهم ترین شرایطی که اکثر فارغ التحصیلان ممتاز و متقاضی پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد آن را متوجه نمی شوند این قانون است که باید 90 درصد  نمره خام یا همان تراز قبولی آخرین نفر قبولی آن کد رشته محل دانشگاه آزاد را داشته باشند. مثلا فرض کنید که تراز آخرین قبولی با آزمون دانشگاه علوم تحقیقات در رشته حسابداری در مقطع ارشد، 6000 باشد بنابراین کسی که فارغ التحصیل ممتاز است و می خواهد در این کد رشته محل پذیرفته شود باید 90 درصد این تراز آخرین قبولی را بیاورد یعنی باید تراز او 5400 باشد.
  • 10 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل در پذیرش بدون آزمون قرار دارد. مثلا اگر در یک کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 10 نفر ظرفیت وجود داشته باشد یک نفر مختص پذیرش بدون آزمون خواهد بود.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

سهمیه 25 درصدی ایثارگران در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، همانند این سهمیه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری می باشد. درباره این سهمیه باید اطلاعات زیر را داشته باشید:

1- 25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل مختص به سهمیه ایثاگران می شود، یعنی یک چهارم ظرفیت هر کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

2- رسیدن تزار به 70 درصد تراز آخرین قبولی سهمیه آزاد در آن کد رشته محل در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد. مثلا اگر آخرین قبولی یک دانشگاه دارای تراز 5000 باشد، کسی که دارای سهمیه 25 درصد ایثارگریست، باید حداقل تراز 3500 را به دست آورده باشد.

3- تنها شرط آوردن 70 درصد تراز کافی نمی باشد، شما باید توجه داشته باشید که اولاً نسبت به آخرین رتبه مجاز در سهمیه چند نفر فاصله دارید و ثانیاً در نظر داشته باشید که آیا رتبه شما در 25 درصد ظرفیت قرار می گیرد یا خیر.

 

سهمیه 5 درصدی ایثارگران در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

در قانون جدید، یک سهمیه دیگر نیز به انتخاب رشته اضافه شد که با عنوان سهمیه 5 درصد ایثارگری شناخته می شود. این سهمیه نیز همانند سهمیه 5 درصدی انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می باشد. این سهمیه به کسانی که جانبازی زیر 25 درصد دارند و همچنین به همسر و فرزندان آنها می  رسد و همچنین همسر و فرزندان رزمندگانی که شش ماه سابقه حضور در جبهه های جنگ را داشته اند نیز مشمول این سهمیه 5 درصدی در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می شوند. درباره این سهیه به نکات زیر توجه داشته باشید:

1- 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل مختص به سهمیه ایثاگری 5 درصدی می شود، یعنی درصد بسیار بسیار بسیار کمی از ظرفیت هر کد رشته محل.

2- کسب 70 درصد تراز آخرین قبولی سهیمه آزاد در آن کد رشته محل. مثلا اگر آخرین قبولی یک دانشگاه دارای تراز 5000 باشد، کسی که دارای سهمیه 25 درصد ایثارگریست، باید حداقل تراز 3500 را به دست آورده باشد.

3- تنها شرط آوردن 70 درصد تراز کافی نمی باشد، شما باید توجه داشته باشید که اولاً نسبت به آخرین رتبه مجاز در سهمیه چند نفر فاصله دارید و ثانیاً در نظر داشته باشید که آیا رتبه شما در 5 درصد ظرفیت قرار می گیرد یا خیر.

4- ظرفیت خالی مانده سهمیه 25 درصد ایثارگری مستقیما به سهمیه 5 درصدی تعلق می گیرد و اگر باز هم خالی ماند و سهمیه 5 درصدی هم آن را پر نکرد به سهمیه آزاد تعلق می گیرد. در نظر داشته باشید که بزرگترین شانس شما در این سهیمه آن 5 درصدی که به شما داده اند نیست بلکه استفاده از ظرفیت خالی مانده 25 درصد ایثارگری است که بسیار برای شما ارزشمند خواهد بود. جالب اینجاست که در اکثر مواقع ظرفیت 25 درصد ایثارگری خالی می ماند زیرا یا 70 درصد تراز حد نصاب نمره علمی را کسب نمی کنند و یا اینکه تعداد داوطلبان دارای سهمیه 25 درصد ایثارگری آنقدر زیاد نیست که کل ظرفیت را پر کند.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

 

سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

سهیمه رزمندگان در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98 همانند سهیمه رزمندگان در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاههای سراسری می باشد. یعنی باید 80 درصد تراز آخرین قبولی سهیمه آزاد یک دانشگاه را به دست آورده باشید. همچنین مثل سهمیه 25 درصد ایثارگری کارشناسی ارشد، 25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به صورت مشترک با سهیه 25 درصد ایثارگری متعلق به سهیمه رزمندگان می باشد. یعنی جداگانه یک سهیمه 25 درصدی ندارند و با سهمیه 25 درصد ایثارگری مشترک می باشند.

 

سهمیه بسیج فعال در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

این سهیه دارای شرایط زیر می باشد:

1- حتما باید کارت بسیج فعال داشته باشید.

2- حتما باید کد 12 رقمی را پایگاه بسیج ناحیه خود دریافت کنید.3- برای استفاده از این سهمیه حتما باید 100 امتیاز داشته باشید. این امتیاز بر مبنای سنوات عضویت و نقش فعال شما در خدمات پایگاه بسیج ناحیه  تعیین می شود. شما به ازای هر ماه عضویت عادی یک امتیاز، به ازای هر ماه عضویت فعال دو و نیم امتیاز، به ازای هر ماه عضویت در شورای پایگاه سه و نیم امتیاز و به ازای هر ماه عضویت در شورای حوزه چهار امتیاز خواهید داشت. بنابراین برای کسب 100 امتیاز، شما باید 40 ماه عضویت بسیجی فعال داشته باشید.
3- امتیازی که به این افراد داده می شود فقط کسب  نمره تراز کمتر می باشد. یعنی آنها با داشتن 90 درصد تزار آخرین قبولی سهمیه آزاد در یک کد رشته محل می توانند در آن قبول شوند.

 

تکمیل ظرفیت انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98

براساس اعلام وزارت علوم و سازمان سنجش امسال در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد تنها یک مرحله تکمیل ظرفیت وجود خواهد داشت. در نتیجه بزرگترین تغییر در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98، همین مورد است. شرایط تکمیل ظرفیت بدین ترتیب است که در زمان اعلام تکمیل ظرفیت انتخاب رشته ارشد دانشگاه آزاد 98، یک دفترچه تکمیل ظرفیت برای انتخاب رشته ارائه می شود که حاوی کد رشته محلهایی که دانشگاه آزاد در آنها ظرفیت پر نشده دارد. یعنی دانشگاههایی که به هر دلیلی نتوانسته اند به طور کامل ظرفیت مورد نظر خود برای پذیرش دوره ارشد را پر کنند در دفترچه تکمیل ظرفیت وارد می شوند و داوطلبان شانس مجدد دارند تا بتوانند شانس خود را مجددا در آن کد رشته محلهای با ظرفیت خالی امتحان کنند. دلایل متعددی برای خالی ماندن ظرفیت یک دانشگاه آزاد در کارشناسی ارشد وجود دارد. مثلا این که بسیاری از داوطلبان پس از اعلام قبولی آنها در یک کد رشته محل دانشگاه آزاد اسلامی در شهریور ماه برای ثبت نام نمی روند و در نتیجه ظرفیت پر نمی شود. دلیل دیگر این است که ظرفیت بعضی کد رشته ها به صورت سهوی اشتباه وارد شده است و یا از قلم افتاده است و در نتیجه در تکمیل ظرفیت با تصحیح ظرفیت وارد تکمیل ظرفیت می شود. دلیل دیگر این است که بعضی دانشگاهها ظرفیت  مازاد پذیرش را برای خود قائل می شوند. در هر صورت هر دلیل که وجود داشته باشد باید بدانید که در تکمیل ظرفیت برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98، شانس شما چند برابر می شود.

نرم افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 98 موسسه 3گام

3گام، عملاً تنها مرکزیست که برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98، یک نرم افزار بسیار حرفه ای و دقیق را ارائه می دهد. برآیند تحلیل های تعداد بسیار زیادی کارنامه نهایی قبولی دانشگاههای آزاد در این نرم افزار گنجانده شده است. این نرم افزار از سه بخش اصلی تشکیل می شود. بخش احتمال قبولی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد که در این بخش براساس رتبه خود در کد ضریبهای مختلف و برای تمامی گرایشها شانس قبولی شما مشخص می شود. بخش دوم شامل کد رشته های خود دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد در سال 98 می باشد که ما برای سهولت کار برای شما، آنها را اولویت بندی می کنیم. بخش سوم بخش اولویت بندی و چیدمان هوشمندانه انتخاب رشته نهایی شما برای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد می باشد. این اولویت بندی اختصاصی با در نظر گرفتن پارامترهای مهم در انتخاب رشته مانند کیفیت و اعتبار دانشگاه آزاد، کیفیت و محبوبیت گرایش از نظر بازار کار و ادامه تحصیل، نزدیکی و دوری استانها اولویت بندی نهایی و اختصاصی انتخاب رشته ارشد دانشگاه /آزاد شما را انجام می دهد.

 

ثبت نام و شروع مشاوره و برنامه ریزی

نظر خود را بنویسید