کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

کارشناسی ارشد مشاوره گرایش مشاوره خانواده

تمرکز کارشناسی ارشد مشاوره خانواده بر روی مسائل و مشکلات مربوط به فرد در بستر خانواده و مشکلات خانواده می باشد.

کارشناسی ارشد مشاوره گرایش مشاوره خانواده

رشته مشاوره تا قبل از ازمون سال 96 تحت عنوان روانشناسی 2 و قبل از آن علوم تربیتی 2 شناخته می شد. با اعمال تغییرات در آزمون ارشد سال 96، این مجموعه مستقل شد و از زیر مجموعه روانشناسی و علوم تربیتی خارج شد. در کارشناسی ارشد مشاوره، در ميان رشته‌‌هاي علوم انساني مجموعه‌‌‌اي از دانش‌هاي به هم پيوسته می باشد که به بررسي چگونگی استفاده از اصول و فنون روانشناسی در برقرای ارتباط با مراجع، کمک به بهبود فضای آموزش، تشخیص اختلال های کودکان، اختلال های یادگیری و ... می پردازد. همچنین این رشته به بررسی مباني، اصول، اهداف، روش‌ها و حل زمينه‌ها و عوامل تعليم و تربيت مي‌پردازد و از روش عقلي و بحث‌هاي فلسفي در تعليم و تربيت و نيز روش‌هاي علمي و يافته‌هاي روان‌شناسي، جامعه‌شناسي و... در مباحث نظري و کاربردی سود مي‌برد. در واقع می توان گفت، مشاوره پل بین روانشناسی و حل مشکل با صحبت کردن می باشد. تفاوت اساسی مشاوره با روانشناسی در این است که در مشاوره با افرادی سر و کار داریم که زندکی ناهنجاری از نظر روانی ندارند ولی مهارتهای خود را در زمینه ای خاص از دست داده اند و مشاور کمک می کند تا مهارت خود را پیدا کند و مهارت زندگی و اجتماعی خود را رشد دهد. روانشناس با افرادی سر و کار دارد که دارای مشکلات حاد روانی شده اند که نیاز به شناخت تاریخچه روانی بیماری و البته ارائه راه حل براساس نظریه های روانشناسی دارد. در واقع می توان گفت مشاور، یک روانشناس است که مهارتهای مشاوره و برقراری ارتباط با افراد را پیدا می کند.

همانطور که از نام گرایش مشاوره خانواده پیداست، تمرکز آن بر روی مسائل و مشکلات مربوط به فرد در بستر خانواده و مشکلات خانواده می باشد. هدف این رشته بینش و بصیرت دادن به مراجع یا مراجعان است تا مشکل خود را با آگاهی بررسی کنند و درباره­ آن به تصمیم ­گیری بپردازند و به مسائلی مانند: عدم هماهنگی خصوصیات اخلاق، دخالت خویشاوندان در زندگی داخلی، مشکلات زناشویی و عدم هماهنگی در پرورش فرزندان می­پردازد.

دانشجویان این رشته علاوه بر دروس مشترک بین تمامی گرایش های رشته مشاوره مانند آمار استنباطی، نظریه های پیشرفته مشاوره و روان درمانی، نظریه ­ها و روشهای مشاوره گروهی و ... به گذراندن دروس تخصصی مانند نظریه ها و روش های مشاوره خانواده، سنجش و ارزیابی در مشاوره خانواده، کارورزی در مشاوره خانواده و ازدواج و ... می پردازند.

 

برنامه درسی و تعداد واحد های کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

دروس مشترک:  14 واحد

دروس تخصصی هر گرایش:  14 واحد

پایان نامه:  4 واحد

 

جدول دروس پیشنیاز دوره کارشناسی ارشد مشاوره برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی غیر از امور تربیتی و مشاوره یا راهنمایی و مشاوره

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

روش ها و فنون راهنمایی و مشاوره

1

2

راهنمایی و مشاوره تحصیلی

2

3

راهنمایی و مشاوره شغلی

3

3

راهنمایی و مشاوره گروهی

4

3

نظریه های مشاوره و روان درمانی

5

2

مشاوره خانواده

6

2

کاربرد آزمون های هوش، استعداد و رغبت در مشاوره

7

3

روانشناسی شخصیت

8

2

آسیب شناسی روانی

9

 

* دانشجویان کارشناسی ارشد مشاوره که مدرک تحصیلی دوره کارشناسی آنان غیر از امور تربیتی و مشاوره یا راهنمایی و مشاوره می باشد ملزم هستند، دروس جبرانی خود را با نظر گروه آموزشی و متناسب با گرایش تخصصی از بین دروس مندرج در این جدول انتخاب نموده و بگذرانند.

 

دروس مشترک

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

2

آمار استنباطی پیشرفته

1

3

روشهای تحقیق پیشرفته درعلوم تربیتی و روانشناسی

2

2

هدایت و مشورت اسلامی

3

3

نظریه های پیشرفته مشاوره و روان درمانی

4

3

نظریه ها و روش های مشاوره گروهی

5

1

تمرین فنون مشاوره در آزمایشگاه

6

 

دروس تخصصی گرایش مشاوره خانواده

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

نظریه ها و روشهای مشاوره خانواده

1

3

مشاوره ازدواج

2

3

سنجش و ارزیابی در مشاوره خانواده و ازدواج

3

2

سمینار مسائل خانواده و ازدواج

4

3

کارورزی در مشاوره خانواده و ازدواج

5

4

* پایانامه

6

 

* دانشجویان این گرایش ملزم هستند که موضوع پایان نامه خود را در ارتباط با امور و مسائل مشاوره خانواده و ازدواج انتخاب نمایند.

 

بازار کار کارشناسی ارشد مشاوره خانواده

در واقع بهترین گرایش مشاوره، کارشناسی ارشد مشاوره خانواده است، چه از نظر کلاس اجتماعی و چه از نظر بازار کار. بازار کار اصلی آنها در تاسیس مراکز مشاوره و یا فعالیت در مراکز مشاوره خصوصی و دولتی می باشد. قوه قضاییه، بخشی را با این عنوان برای مسائل طلاق دارد. این بحث مربوط به اشتغال دولتی می باشد. استخدام به عنوان مشاور در مراکز مشاوره مستقل و خصوصی نیز صورت می پذیرد. نکته دیگر در بازار کار مشاوره خانواده این است که رشد ان قابل توجه بوده است. رشد مشکلات خانوادگی به خاطر وجود شبکه های اجتماعی، افزایش سرعت زندگی، رکودهای اقتصادی، تداخل فرهنگها، تداخل طبقات اجتماعی و ... بسیار چشمگیر بوده است و در نتیجه رشد بازار کار مشاوره خانواده نیز قابل توجه می شود. آینده ادامه تحصیل در آن نیز بسیار روشن است و داشتن مدرک دکترا بسیار به کلاس کاری مشاور کمک می کند. فقط باید بدانید که برای تاسیس مرکز مشاوره باید در آزمون مشاوران و دوره های عملی و کارگاهی شرکت کنید و پس از قبولی و انتخاب طرحواره خود مرکز مشاوره تاسیس کنید.

نظر خود را بنویسید