کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری از سال 1396 به بعد در آزمون کارشناسی ارشد، از گروه مهندسی فناوری اطلاعات به گروه مهندسی کامپیوتر افزوده شد.

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش شبکه های کامپیوتری

شبکه‌های کامپیوتری مجموعه‌ای از کامپیوترهای مستقل متصل به یکدیگرند که با یکدیگر ارتباط داشته و تبادل داده می‌کنند. مستقل بودن کامپیوترها بدین معناست که هر کدام دارای واحدهای کنترلی و پردازشی مجزا بوده و بود و نبود یکی بر دیگری تاثیرگذار نیست.
 

هدف دوره کارشناسی رشد شبکه های کامپیوتری، تربيت افرادي است كه در زمينه مطالعه، طراحي، ساخت، راه‌اندازي و نگهداري سيستم‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري، شبكه هاي كامپيوتري و همچنين جمع‌آوري، سازمان‌دهي، طبقه‌بندي، استفاده و انتقال اطلاعات و مديريت فرآيند آنها تبحر لازم را داشته باشند. دانشجویان این رشته در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماری های رایج در شبکه های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه همچون جامعه شناسی، اقتصاد، زیست شناسی و... می پردازند. شبکه های کامپیوتری همچنین با  سایر رشته ها و گرایشهای  کامپیوتر نظیر تجارت الکترونیک، ارتباط و همکاری نزدیک دارد. پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری وبرنامه نویسی تحت شبکه و پیاده سازی سیستم‌های توزیع شده (مانند پایگاه داده های توزیع شده یا سیستم عامل های توزیع شده) از دیگر فعالیت‌های کارشناسان این رشته است. این گرایش از سال 1396 به بعد در آزمون کارشناسی ارشد، از گروه مهندسی فناوری اطلاعات به گروه مهندسی کامپیوتر افزوده شد.

 

دروس کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری

تعداد کل واحدها:   32 واحد
دروس اصلی:  15 واحد
دروس اختیاری:  9 واحد
سمینار:  2 واحد
پایان نامه:  6  واحد

دروس جبرانی : در صورت عدم گذراندن درس در دوره کارشناسی و یا به تشخیص دانشکده، تا دو درس جبرانی اختصاص می یابد.

 

دروس جبرانی

 

ردیف

عنوان

تعداد واحد

1

انتقال داده ها

3

2

معماری کامپیوتر

3

3

سیستم عامل

3

4

شبکه

3

5

طراحی الگوریتم ها

3

6

سیگنال ها و سیستم ها

3

 

درس های اصلی و دروس اختیاری (درس های گروه 1:  اخذ حداقل دو درس از درس های گروه 1 برای دانشجویان کارشناسی ارشد الزامی است.)

 

ردیف

عنوان

تعداد واحد

1

شبکه های کامپیوتری پیشرفته

3

2

ارزیابی کارایی سیستم های کامپیوتری

3

3

سیستم های توزیع شده

3

4

شبکه های بیسیم و سیار

3

 
درس های گروه 2:  اخذ حداقل دو درس از درس های گروه 2 و یا درس های باقیمانده از گروه 1 برای دانشجویان کارشناسی ارشد الزامی است.
 

ردیف

عنوان

تعداد واحد

1

شبکه های چند رسانه ای

3

2

مدیریت شبکه

3

3

معماری ادوات شبکه

3

4

رایانش ابری

3

5

سیستم های اتکا پذیر

3

6

امنیت شبکه پیشرفته

3

7

فرایند های تصادفی

3

 

درس های گروه 3:  اخذ حداکثر چهار درس از درس های گروه 3 برای دانشجویان کارشناسی ارشد مجاز است. دروس اختصاصی دوره دکترا در قالب مفاهیم پیشرفته با تایید دانشکده ارائه می شوند.

 

ردیف

عنوان

تعداد واحد

1

نظریه بازی ها

3

2

پردازنده های شبکه

3

3

معماری شبکه های ذخیره سازی و مراکز داده

3

4

ریاضیات پیشرفته در شبکه های کامپیوتری

3

5

ارتباطات بی سیم

3

6

نظریه اطلاعات و کدینگ

3

7

سیستم های کامپیوتری امن

3

8

شبکه های پر سرعت

3

9

نظریه بهینه سازی

3

10

معماری کامپیوتر پیشرفته

3

11

طراحی الگوریتم پیشرفته

3

12

شبکه های نوری

3

13

شبکه های پیچیده پویا

3

14

مباحث ویژه در شبکه های کامپیوتری 1

3

15

مفاهیم پیشرفته شبکه های کامپیوتری 1

3

16

مباحث ویژه در شبکه های کامپیوتری 2

3

17

مفاهیم پیشرفته شبکه های کامپیوتری 2

3

18

مباحث ویژه در شبکه های کامپیوتری 3

3

19

مفاهیم پیشرفته شبکه های کامپیوتری 3

3

20

یک درس از سایر گرایش ها

3

 

بازار کار کارشناسی ارشد شبکه های کامپیوتری

هدف از رشته شبکه های کامپیوتری، تربيت افرادي است كه در زمينه مطالعه، طراحي، ساخت، راه‌اندازي و نگهداري سيستم‌ هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري، شبكه هاي كامپيوتري و همچنين جمع‌آوري، سازمان‌دهي، طبقه‌بندي، استفاده و انتقال اطلاعات و مديريت فرآيند آنها تبحر لازم را داشته باشند. دانشجویان این رشته در طول تحصیل به مطالعه و شناخت انواع معماری های رایج در شبکه های کامپیوتری، سیستم های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه های کامپیوتری، طراحی ساز و کارهای برگرفته از طبیعت برای مدیریت شبکه: جامعه شناسی، اقتصاد، زیست شناسی و... می پردازند. شبکه های کامپیوتری همچنین با سایر رشته ها و گرایشهای کامپیوتر نظیر تجارت الکترونیک، ارتباط و همکاری نزدیک دارد. پیکربندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری وبرنامه نویسی تحت شبکه و پیاده سازی سیستم‌ های توزیع شده (مانند پایگاه داده های توزیع شده یا سیستم عاملهای توزیع شده) از دیگر فعالیت‌های کارشناسان این رشته است. در کل بازار کار این رشته بسیار ایده آل است ولی رقبای غیر هم رشته ای که به صورت تجربی کارهای شبکه را یاد گرفته اند نیز در بازار شما حضور دارند؛ ولی قطعا تحصیلات آکادمیک برگ برنده شما در بازار کار گرایش شبکه های کامپیوتری خواهد بود.

 

نظر خود را بنویسید