کارشناسی ارشد معماری سیستم های کامپیوتری

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

در کارشناسی ارشد معماری سیستم های کامپیوتری، دانشجویان با معماری‌های پیشرفته کامپیوتر و ابر رایانه‌ها شبکه‌های کامپیوتری گسترده، پردازش تصویر و طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا و ... آشنا می‌شوند.

کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

در این گرایش دانشجویان با معماری‌های پیشرفته کامپیوتر و ابر رایانه‌ها شبکه‌های کامپیوتری گسترده، پردازش تصویر و طراحی سیستم‌های تحمل‌پذیر خطا و ... آشنا می‌شوند. گرایش معماری کامپیوتر در رشته مهندسی کامپیوتر تنها گرایشی است که دانشجویان دارای مدرک کارشناسی از گرایش سخت افزار می‌توانند بطور مستقیم و بدون نیاز به گذراندن واحدهای جبرانی به تحصیل در آن بپردازند. 

 

زمینه های تخصصی کارشناسان ارشد معماری سیستم های کامپیوتری

با توجه به دروسی که در این گرایش از گرایشهای کارشناسی ارشد، ارائه می‌شوند دانشجو می‌تواند توانایی‌های متفاوتی را کسب کند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌شود:

 

طراحی و ساخت مدارهای دیجیتال

به عنوان مثال می‌توان به اکثر قریب به اتفاق مدارهای منطقی، سیستم‌های دیجیتال، بردهای تبلیغاتی، سیستم‌های کنترل دیجیتال در اکثر وسایل امروزی، سیستم‌های موبایل و ... اشاره کرد که یک دانشجوی کوشای گرایش معماری توانایی طراحی و ساخت آنها را در پایان دوره تحصیلی خود خواهد داشت.

 

معماری کامپیوتر

نحوه طراحی و ساخت کامپیوترها و مدارهای کامپیوتری به وسیله اجزای ساده منطقی از دیگر توانمندی‌های این دانشجویان خواهد بود.

 

طراحی و ساخت مدارهای واسط

نحوه ساخت مدارهایی که بتوانند کامپیوترها و سیستم‌های کامپیوتری متفاوت را (از جمله میکروپروسسورها، میکروکنترلر ها و ...) به یکدیگر متصل کنند. سیستم‌های کامپیوتری با کاربردهای خاص (مانند مودم و ...) نیز از این دسته مدارها شناخته می‌شوند.

 

طراحی و ساخت سیستمهای بلادرنگ

سیستم‌های کامپیوتری که در حین انجام چند عمل مختلف، ضمانت می‌کنند اعمال خاصی در زمان‌های مشخص یا به تعداد مشخصی انجام خواهند شد.

 

کنترل

برای مثال سیستم‌هایی که دما را کنترل می‌کنند. در این سیستم ورودی‌ها می‌توانند شدت کار دستگاه‌های خنک کننده و یا گرم کننده و خروجی هم می‌تواند دمای محیط باشد.

 

میکرو کنترلرها و سیستمهای تعبیه شده

سیستم‌هایی که در آنها یک یا چند پردازشگر کامپیوتری یا میکروکنترلر تعبیه شده تا اعمال سیستم و قسمت‌های مختلف آن را کنترل کنند.

 

VLSI

که همان درس VLSI ای است که کارشناسان رشته کامپیوتر در طول تحصیل خود گذرانده‌اند با این تفاوت که به صورت عمیق‌تر و لایه‌ای‌تری به آن پرداخته شده تا با دانستن fabrication دقیق مدارهای مجتمع در مقیاس بزرگ، یک کارشناس ارشد گرایش معماری توانایی طراحی دقیق یک چنین سیستم و مداری را جهت تولید، داشته باشد.

 

انتقال داده

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری کامپیوتر، علاوه بر شناخت کافی از روش‌های انتقال داده و اطلاعات به سیستم‌های کامپیوتری و دیجیتال قادر خواهد بود. سیستم های بدیع و تازه ای را طراحی و پیاده سازی کند (که لازمه آن داشتن توانایی بسیار بالا در شناخت لایه های طراحی یک سیستم انتقال داده است).

 

برنامه درسی و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد معماری سیستم های کامپیوتری

دروسی که در مقطع ارشد معماری سیستم های کامپیوتری باید بگذرانید، به شرح زیر است:

 

دروس جبرانی

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

الکترونیک دیجیتال

1

3

معماری کامپیوتر

2

3

سیستم عامل

3

3

طراحی کامپیوتری سیستم های دیجیتال

4

12

مجموع

5

 

در صورت عدم گذراندن درس درس در دوره کارشناسی و یا به تشخیص دانشکده، تا دو درس جبرانی اختصاص می یابد.

 

دروس پایه

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

معماری کامپیوتر پیشرفته

1

 

اخذ این درس برای کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد الزامی می باشد. پیشنهاد می شود که این درس در همه ترم های تحصیلی و توسط اساتید مختلف گروه معماری سیستم های کامپیوتری عرضه شود.

 

دروس تخصصی الزامی و اختیاری گروه اول با تمرکز بر روی مدارهای مجتمع پرتراکم

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

طراحی مدارهای مجتمع پرتراکم

1

3

طراحی سیستم هایکم مصرف

2

3

طراحی سیستم های تحمل پذیر اشکال

3

3

آزمون و آزمون پذیری

4

3

سیستم های روی تراشه

5

3

تصدیق صحت سخت افزار

6

3

الگوریتم های طراحی مدارهای مجتمع پرتراکم

7

3

سنتز سیستم های دیجیتال

8

3

طراحی مدار با فن آوری نانو

9

 

دروس تخصصی الزامی و اختیاری گروه اول با تمرکز بر روی معماری

 

تعداد واحد

نام درس

ردیف

3

معماری سیستم های موازی

1

3

معماری پردازنده های شبکه

2

3

معماری سامانه های ذخیره سازی

3

3

طراحی و ارزیابی سیستم های بی درنگ نهفته

4

3

حساب کامپیوتری

5

3

ارزیابی کارایی سیستم های کامپیوتری

6

3

سیستم های قابل بازپیکربندی

7

3

معماری پردازنده های اختصاصی سیگنال دیجیتال

8

3

شبکه های میان ارتباطی

9

 

بازار کار کارشناسی ارشد معماری سیستم های کامپیوتر 

بازار کار تخصصی آن نسبت به دو گرایش نرم افزار و هوش مصنوعی، ایده آل و خوب نیست. از انجایی که بازار کا ربه دنبال مهارتها و تخصصیها و تجربه های کاریست اصلا به عنوان گرایش دقت نمی کنند و یک معماری کامپیوتر هم مانند یک مهندس نرم افزار و یا هوش مصنوعی می تواند به بهترین شکل، از پس برنامه نویسی و یا سار مهارتهای بازار کار برآید. در واقع مهم عنوان مهندسی کامپیوتر است که انها دارند. البته یک بخشی که به صورت تخصصی آنها می توانند وارد کار شوند مباحث طراحی و ساخت اداوات کنترل هوشمند، سنسورهای دیجیتال و یا سار قطعات مدارهاست که با استفاده از دانش ماشین و دانش معماری کامپیوتر می تواند به کمک تولید کنندگان در این عرصه برسد که البته تعداد تولید کنندگان از این دست در کشور بسیار کم است.

نظر خود را بنویسید