کارشناسی ارشد استخراج فلزات

کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش استخراج فلزات

فارغ‌التحصیلان‌ کارشناسی ارشد متالورژی استخراجی‌ می‌توانند جذب‌ مراکزی‌ شوند که‌ به‌ فرآیند استخراج‌ و تولید مواد اولیه‌ فلزی‌ (آهنی‌ و غیرآهنی‌) از کانی‌های‌ مربوط‌ می‌پردازند.

کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش استخراج فلزات

فلزات از کانه‌های مربوط استخراج می‌شوند. بنابر این باید ابتدا کانه مربوط به هر فلز را شناسایی و از معادن استخراج کرد و پس از آن با انجام یک سری فعالیتهای شیمیایی و فیزیکی فلز مورد نظر را به حالت عنصری از سنگ معدن یا کانه آن بدست آورد.

علم متالوژي در برگيرنده هر كاري است كه روي فلزات و سنگ معدن‌هاي آنها انجام مي‌شود و متالوژي استخراجي با تهيه فلزات از سنگ معدن اولين گام را در این مسیر برمي‌دارد.

یک مهندس مواد در این گرایش باید با انجام یكسری فرآیندها مانند خردكردن سنگ معدن با دستگاههای موسوم به سنگ‌شكن، تغلیظ سنگ معدن با استفاده از روشهای مغناطیسی و شناور سازی و عملیات ذوب و پالایش، عیار سنگ را بالا برده و سنگ را به صورت شمش كه تقریبا خالص است تحویل صنعت دهد تا پس از آن به یاری دانش‌ نظری و عملی متالورژی صنعتی، محصول فلزی قابل مصرف به طور مستقیم یا غیرمستقیم تولید گردد.

 

برنامه درسی و تعداد واحدهای کارشناسی ارشد استخراج فلزات

درس اصلی – الزامی:  13 واحد

دروس تخصصی – اختیاری:  11 واحد

پایان نامه:  8 واحد

 

دروس اصلی – الزامی

 

ردیف

اسم درس

تعداد واحد

1

ترمودینامیک پیشرفته مواد

2

2

سینتیک پیشرفته مواد

2

3

پدیده های انتقال پیشرفته در مهندسی مواد

2

4

تئوری فرآیندهای پیرومتالورژی

2

5

تئوری فرآیندهای هیدرومتالورژی

2

6

الکترومتالورژی

2

7

آزمایشگاه فرآیندهای متالورژی

1

 

دروس تخصصی – اختیاری

 

ردیف

اسم درس

تعداد واحد

1

کاربرد روشهای آماری در فراوری مواد

2

2

مهندسی سطح پیشرفته

2

3

روشهای نوین شناسایی و آنالیز مواد

2

4

ملاحظات زیست محیطی و بازیافت مواد

2

5

ریاضیات پیشرفته مهندسی

3

6

سیستمهای چند جزئی

2

7

روشهای نوین فراوری و تولید واد

1

8

بررسی های فنی اقتصادی فرآیندهای متالورژی

2

9

اصول شبیه سازی فرآیندهای متالورژی

3

10

مباحث ویژه در استخراج فلزات

2

11

سمینار

2

 

بازار کار کارشناسی ارشد استخراج فلزات

مهندسان مواد که در سازمان های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. مهندسان موادی هم که در بخش خصوصی فعال است، با توجه به میزان مهارت، توانمندی، تجربه و نوع توافق صورت گرفته با کارفرما، درآمدهای مختلفی دارند. بدیهی است که مهندسان مواد با تجربه تر و آنهایی که دارای تخصص بیشتری می باشند و یا اینکه توانسته اند مهارت های خود را بهتر عرضه کنند و شرکت های مناسبی را برای کار انتخاب کنند، دارای درآمدهای بیشتر می باشند و فارغ التحصیلان تازه کار و یا افراد کم تجربه و یا آنهایی که از تخصص و مهارت قابل توجهی برخوردار نمی باشند دارای حقوق های کمتر می باشند.

فارغ‌التحصیلان‌ متالورژی استخراجی‌ می‌توانند جذب‌ مراکزی‌ شوند که‌ به‌ فرآیند استخراج‌ و تولید مواد اولیه‌ فلزی‌ (آهنی‌ و غیرآهنی‌) از کانی‌های‌ مربوط‌ می‌پردازند. برای مثال می‌توانند در صنایع‌ آهنی‌ و غیرآهنی‌ مانند ذوب‌ آهن‌ اصفهان‌، مجتمع‌ مس‌ سرچشمه‌ و آلومینیم‌ اراک‌ فعالیت‌ کنند. 

نظر خود را بنویسید